Huurvoorwaarden Chalet

Reservering
Iedere reservering wordt door de verhuurder in tweevoud per post bevestigd. Huurder zendt binnen 7 dagen één exemplaar ondertekend terug. De reservering is definitief zodra de eerste aanbetaling is voldaan.


Verhuurperiode
De verhuurperiode loopt van zaterdag tot zaterdag (tenzij anders overeengekomen). U kunt in het Chalet terecht op de aankomstdag vanaf 15.00 uur. Op de vertrekdag dient u de woning te verlaten voor 10.00 uur.


Betaalwijze
De aanbetaling bedraagt 25 % van de huurkosten te voldoen binnen 7 dagen na ontvangst van de huurovereenkomst.
De resterende 75 % van de huurkosten dient 4 weken voor aankomstdatum te zijn voldaan.
De borg + eventuele eindreinigingskosten dienen 2 weken voor aankomstdatum te zijn voldaan. Na aftrek van de elektriciteitskosten en eventuele schadekosten wordt het restant van de borg binnen enkele dagen na vertrek uit het Chalet teruggestort.


Bijkomende kosten en borgsom
Elektriciteitskosten zijn niet bij de huur inbegrepen (€ 0,20 per kWh). De eindreiniging bedraagt € 40,00 (maar kan ook zelf gedaan worden). De borgsom bedraagt € 250,00. Na aftrek van elektriciteitskosten en eventuele schadekosten wordt het restant van de borg teruggestort.


Annulering
Bij annulering worden de volgende bedragen in rekening gebracht:
• Annulering vóór de 4e week voor de aankomstdatum 25 % van de huurkosten.
• Annulering ná de 4e week voor de aankomstdatum 50 % van de huurkosten.
• Uiteraard worden bij annulering de borgsom en eventuele schoonmaakkosten teruggestort.


Overmacht
Indien door overmacht (bijvoorbeeld brand, stormschade, enz.) het Chalet niet bewoonbaar is in de huurperiode, die vermeld staat in de huurovereenkomst, wordt aan de huurder het reeds betaalde bedrag terug betaald. De verhuurder zal geen vervangend verblijf regelen voor de huurder.


Eindreiniging
Als u er voor kiest om de eindreiniging zelf te doen, dient u het chalet grondig schoon te maken en opgeruimd achter te laten voor de volgende gasten, dat houdt in:
• Algemeen:

De gebruikte ruimtes opruimen, afstoffen, de tafels schoonmaken en de vloeren stofzuigen en dweilen (óók onder de banken, kasten en bedden).

• Keuken:

Aanrecht, spoelbak, fornuis, magnetron en koelkast goed schoonmaken.
Vaatwasser leegmaken en al het keukengerei (ook koffiezetapparaat en theepot) schoon in de kasten.
Keukenkasten en –lades schoon achterlaten.

• Badkamer en wasruimte beneden:

Wastafels, toiletten, vloeren en douche grondig schoonmaken.

• Alle prullenbakken legen.

Voor uw vertrek wordt het Chalet door de sleutelhouders gecontroleerd. Als het Chalet niet voldoende schoon blijkt, worden er extra schoonmaakkosten berekend. Deze worden van uw borg afgetrokken. Mocht u het Chalet bij aankomst toch niet schoon aantreffen, dan kunt u dat direct doorgeven aan de sleutelhouders of aan ons. Zo is er een dubbele controle en kan iedereen van een schoon en fris Chalet genieten.


Huisregels:
• Huisdieren zijn niet toegestaan.
• Roken in het Chalet is niet toegestaan.
• Harde muziek en lawaai zijn niet toegestaan.
• Als u ervoor kiest om de eindreiniging te laten doen, dient u het Chalet bij vertrek wel opgeruimd achterlaten en ook: al het gebruikte keukengerei schoon in de kasten leggen, vaatwasser leegruimen, prullenbakken legen, koel- en vriesvakken schoon en leeg maken. Bij verzuim hiervan worden extra kosten berekend, deze worden van de borg afgetrokken.
• Eventuele gemaakte schade dient direct gemeld te worden bij de sleutelhouders.
• Bedlinnen en bad- en keukendoeken zijn niet in het Chalet aanwezig en dient u zelf mee te nemen.
• Het is niet toegestaan om met meer personen in het Chalet te verblijven dan in de huurovereenkomst is vermeld.


Problemen of klachten
Problemen of klachten dient u te melden bij de sleutelhouder of verhuurder, zodat deze spoedig verholpen kunnen worden.


Eigen risico
Het verblijf in het Chalet en bijbehorende tuin zijn op eigen risico. De verhuurder is niet aansprakelijk voor persoonlijk letsel en eventuele schade aan eigendommen van de huurder.