Voorzieningen
Vanuit het chalet is het dorp Cornimont te voet of per auto te bereiken. Er is een slager en bakker op 1 km afstand (10 minuten lopen) en het centrum ligt op 2 km. In het dorp zijn een postkantoor, toeristenbureau, banken, bakker, slager, restaurant, cafe, enz. te vinden.
Het toeristische plaatsje La Bresse ligt op 7 km van Cornimont. Daar is een binnenzwembad, verschillende winkels, restaurants en een levendig centrum.
Gerardmer is ook een aanrader. Het gezellige stadje ligt op 20 km van Cornimont aan een groot meer, Lac de Gerardmer, waar men kan zwemmen en varen. Men kan er eten in een van de vele restaurantjes.

Bezienswaardigheden
Er zijn in de buurt van Cornimont verschillende watervallen, meertjes, steile, smalle bergweggetjes met mooie uitzichten en verschillende wandel- en fietsroutes.
Ideaal voor toertochten zijn de routes met haarspeldbochten langs Col du Bramont, Ballon d'Alsace en Grand Ballon.
De Grand Ballon (1424 m) is de hoogste berg van de Vogezen en ligt op 40 km van Cornimont. Met mooi weer is er een schitterend uitzicht op de Alpen en het Zwarte Woud. Net voor de top, bij Le Markstein, is een zomer-bobsleebaan voor kinderen. Er is nog een andere zomer-bobsleebaan bij Col de la Schlucht.
Er zijn mogelijkheden voor paragliding o.a. vanaf Le Markstein en Ballon d'Alsace.

Wandelen
Vanuit het chalet zijn verschillende mogelijkheden om te wandelen. Binnen 5 minuten kom je in het bos waar verschillende gemarkeerde routes zijn, waarvan één naar een mooi uitzichtpunt boven het centrum van Cornimont.
In de hele Vogezen is een netwerk van wandelpaden, je raakt er nooit uitgewandeld.

Fietsen
In de Vogezen zijn uitstekende mogelijkheden om te fietsen: zeer steile weggetjes met hoge stijgingspercentages, maar ook vlakkere routes zijn mogelijk, zowel verhard als onverhard. Er zijn verschillende gemarkeerde mountainbikeroutes, ook vlakbij het chalet.
Wielrenners kunnen diverse mooie routes fietsen met daarin verschillende cols. Men kan onder andere naar de Col d'Oderen (10 km), Col du Bramont (20 km), Ballon d'Alsace (27 km). Zeker ook aan te raden zijn de verschillende routes (variërend in stijgingspercentages) naar de hoogste berg van de Vogezen Le Grand Ballon (40 km) waar je met mooi weer beloond wordt met een prachtig uitzicht over het Zwarte Woud en de Alpen.
Op 1 km afstand van het chalet begint een vlak, autovrij fietspad "La Voie Verte" dat naar Remiremont loopt (24 km) en nog verder doorgaat in een ander dal via Le Thillot naar Bussang (47 km). Dit pad is zeer geschikt voor kinderen om te fietsen, maar men kan er ook wandelen, joggen en skeeleren.

Zwemmen
Voor zwemliefhebbers zijn er diverse mogelijkheden. Er is een modern binnenzwembad in La Bresse (7 km). Bij Saulxures-sur-Moselotte (5 km) is een betaald zwemmeer met strand. Verder zijn er nog diverse andere meren waar gratis gezwommen kan worden, zoals het Lac de Gerardmer (20 km), Lac de Longemer (27 km), Lac de Kruth (22 km).